Smanjenjem nameta na rad do rasterećenja privrede

Bez autora
Dec 08 2013

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Saša Radulović ponovio je neophodnost oživljavanja i postavljanja domaće privrede na zdrave temelje jer je ona jedini motor razvoja društva, zbog čega je važno da se smanjenjem nameta na rad poslodavcima smanje troškovi poslovanja.Radulović, koji je juče razgovarao sa predstavnicima privrednih komora, poslodavačkih udruženja i preduzetnika, rekao je da je ključno usvajanje četiri zakona - o privatizaciji, stečaju, planiranju i izgradnji i o radu, kao i to da se smanjenjem nameta na rad rastereti privreda, što je i predlog resornog ministarstva.

Smanjenjem nameta na rad do rasterećenja privredeMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Saša Radulović ponovio je neophodnost oživljavanja i postavljanja domaće privrede na zdrave temelje jer je ona jedini motor razvoja društva, zbog čega je važno da se smanjenjem nameta na rad poslodavcima smanje troškovi poslovanja.

Radulović, koji je juče razgovarao sa predstavnicima privrednih komora, poslodavačkih udruženja i preduzetnika, rekao je u izjavi za agenciju Tanjug da je ključno usvajanje četiri zakona - o privatizaciji, stečaju, planiranju i izgradnji i o radu, kao i to da se smanjenjem nameta na rad rastereti privreda, što je i predlog resornog ministarstva.

Na taj način bili bi smanjeni doprinosi na teret poslodavaca, a samim tim i ukupan trošak poslovanja, ukazao je ministar i naglasio da bi to pružilo podsticaj privredi, koja bi imala prostora da pravi profit.

To bi dovelo i do rasta poslovanja i samim tim i zapošljavanja, a na kraju i do poboljšanja životnog standarda građana, istakao je Radulović.

On je ponovio da je neophodno i ukidanje subvencija za javna preduzeća i investitore, kao i postavljanje na zdrave noge preduzeća u restrukturiranju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik